Gå til hovedindhold

Samarbejde med store virksomheder og offentlige institutioner

Mange SMV’er er underleverandører til store virksomheder eller til institutioner inden for det offentlige. Hvis din virksomhed vil være konkurrencedygtig på dette område, er I nødt til at sætte jer ind i, hvilke krav, I skal leve op til.

 • Læs op

Indhold

  Både store, private virksomheder og for offentlige institutioner vil i stadigt stigende grad stille krav til deres underleverandører om at kunne dokumentere, at deres produkter eller services baserer sig på grønne løsninger.

  Det stiller krav om at hele værdikæden og dermed underleverandører i alle led har styr på deres egne udledninger.

  Stort fokus på CO2-udledninger

  Store virksomheder i Danmark og udlandet arbejder i dag målrettet på at begrænse udledningen af drivhusgasser som CO2. Dels fordi det er en trend, som virksomhederne konkurrerer på.

  Og dels fordi lovgivningen stiller særlige krav til de store virksomheder. Fra 2023 skal store virksomheder fx sætte faste mål for deres CO2 udledninger og dokumentere dem i deres regnskab.

  De store virksomheder beder derfor deres underleverandører om dokumentation for klimaaftrykket igennem et klimaregnskab og en plan for fremtiden. På sigt kan ønsket om en plan blive til regulære krav om lavere udledninger.

  Samarbejde med offentlige institutioner

  Offentlige institutioner skal gennem deres indkøb være med til at nedbringe udledningen af drivhusgasser ved at købe grønnere ind, end de hidtil har gjort.

  Det gør de ved at følge en strategi for grønne indkøb, som blev indført i 2020 for det offentlige.

  Ønsker din virksomhed at være underleverandør til det offentlige, bør I sætte jer ind i strategien for grønne offentlige indkøb.

  Læs mere om emnet

  Lav beregninger med Klimakompasset til dit klimaregnskab

  Lav CO2-beregninger til dit klimaregnskab med Klimakompasset. Få hjælp til, hvilke data, du skal bruge til at at lave beregningerne med.

  Fakta: CO2-udledninger og de tre scopes

  CO2-udledninger inddeles efter tre forskellige typer af udledninger. Læs her om scope 1, 2 og 3, og hvad de dækker over.

  Guide: CO2-udledning fra transport – sådan skærer din virksomhed ned

  Transport udgør en betragtelig post i CO2-regnskabet hos mange virksomheder. Men der er gode muligheder for at reducere op til en hel del på området – endda ofte med økonomiske gevinster som sideeffekt. Læs her om, hvad din virksomhed kan gøre, for at skære ned på CO2-udledningen fra transport.

  Vil du have mere viden til din grønne omstilling?