Gå til hovedindhold
Afsluttet projekt

Sammen skaber vi grønne iværksættere

Et særligt talentforløb for udvalgte iværksætterspirer med et mål om at mindst én af dem ender med at etablere sig som grøn iværksætter i Næstved. Samt introduktion om grønt iværksætteri for alle 1.- og 2.g-elever på gymnasium, HF, og HTX i Næstved. Det er de konkrete planer for projektet ”Sammen skaber vi grønne iværksættere”, som Ressource City er projektdeltager i.

Seks glade unge i muntre farver med meget rødt står og sidder bag et bord, og kigger på en computerskærm foran dem
 • Læs op

Indhold

  Projektet er et samarbejde mellem Ressource City, Næstved Gymnasium og HF, EUC-HTX Næstved og Remisen Næstved.

  Formålet med projektet er at styrke de to lokale ungdomsuddannelsers arbejde med grønt iværksætteri. De fire parter skaber sammen et uddannelsesforløb, der skal inspirere og gøre elever på både Stx, Hf og Htx og Eux opmærksomme på, at grønt iværksætteri er en mulighed. Tanken er, at eleverne arbejder sammen på tværs af ungdomsuddannelser med det mål at blive grønne iværksættere.

  Med projektet vil projektpartnerne gribe de elever, som allerede på et tidligt tidspunkt i deres liv er klar til under de rette rammebetingelser at omsætte deres grønne iværksætter-ideer til handlinger.

  Projektet skal hjælpe lokale unge til at blive opmærksomme på de karrieremuligheder der er lokalt og de lokale virksomheder bliver opmærksomme på de unges kompetencer og potentiale.

  Introduktion om mulighederne for iværksætteri

  Det er ikke alle kan blive grønne iværksættere. Det kræver både en god idé og stor udholdenhed at få et cvr. nummer og realisere drømmen om en bæredygtig virksomhed. Men med projektet vil projektpartnerne sikre, at alle bliver bevidste om behovet for grønt iværksætteri i Danmark.

  Projektet, der løber fra januar 2022 til juni 2023, er inddelt i tre faser, hvoraf den første fase handler om generel oplysning om grønt iværksætteri samt om rekruttering til talentforløbet, der skal løbe over de to sidste faser i skoleåret 2022/2023.

  Alle elever i 1. og 2. G og HF på Næstved Gymnasium og HF samt 1. og 2. G på EUC-HTX Næstved vil i februar-marts 2022 høre oplæg af Ressource City og Remisen Næstved om iværksætteri og grønt iværksætteri.

  I efteråret 2022 vil alle 2. G elever på Næstved Gymnasium og HF og EUC-HTX Næstved desuden i en uge arbejde med cirkulær økonomi og grønt iværksætteri.

  Første grønne forretningsideer i rekrutteringsfasen

  Talentforløbet er for 25 særligt motiverede og iværksætterimindede elever fra de to uddannelsesinstitutioner, og er et hovedfokus i projektet.

  Ressource City skal med sin viden om cirkulær økonomi og sit virksomhedsnetværk være med til at drive talentforløbet sammen med Remisen Næstved, der har et inkubatormiljø for iværksætteri.

  Eleverne til talentforløbet rekrutteres i april – juni 2022. Allerede i denne periode vil der være mulighed for at elever kan arbejde med egne grønne forretningsideer og evt. virksomhedsudfordringer fra lokale virksomheder.

  Remisen og Ressource City giver sparring til interesserede elever, som har mulighed for at arbejde med egne grønne forretningsideer og evt. virksomhedsudfordringer fra lokale virksomheder.

  Talentforløb i Remisens inkubatormiljø

  Opstarten af talentforløbet finder sted i august – december 2022. Her vil være flerfaglige forløb med udvikling af grønne forretningsideer, hvor faglærere, Remisen, Ressource City og lokale virksomheder bistår med viden og sparring.

  I foråret 2023 bliver eleverne fra talentforløbet en del af Remisens inkubatormiljø. Her skal de videreudvikle grønne forretningsideer og får hjælp til opstart af en virksomhed. Faglærere, Remisen, Ressource City og evt. lokale virksomheder bistår med viden og sparring.

  Ressource City stiller sit grønne netværk til rådighed for de deltagende elever i form virksomheds-udfordringer, sparring, match making mellem elever og virksomheder.

  Det er en del af Ressource Citys strategi at understøtte fremtidens grønne arbejdsmarked med grønne initiativer i uddannelsessektoren.

  Fakta om projektet

  Projektperiode

  Projektet løber i 2022-23

  Se Ressource Citys andre projekter