Gå til hovedindhold
Afsluttet projekt

Projekt Klimaregnskaber for håndværksvirksomheder

Håndværksvirksomheder, som udfører mindre håndværkerydelser for Næstved Kommune, tilbydes hjælp til at lære at udarbejde klimaregnskaber igennem et undervisningsforløb.

Nærbillede af to mænd, der står på stiger ved et hustag. den ene er i gang med at måle noget op.
 • Læs op

Indhold

  Forløbet består af fælles fysiske samt virtuelle undervisnings- og vejledningsseancer med en klimarådgiver fra rådgivningsvirksomheden Niras. Efter forløbet vil deltagerne være i stand til at:

  • forstå centrale begreber i klimaregnskaber og sammenhængen med bæredygtigt byggeri
  • forstå de forskellige dele af et klimaregnskab
  • udarbejde et klimaregnskab for virksomhedens scope 1+2.

  Skal hjælpe virksomheder med grøn omstilling

  Baggrunden for projektet er, at Næstved Kommune ønsker at gå i front med krav til deres leverandører, og hjælpe virksomhederne på vej med den grønne omstilling.

  Det forventes, at klimaregnskaber inden for få år vil være et lovkrav, som alle virksomheder skal leve op til. Derfor besluttede kommunens Økonomiudvalg i 2022, at håndværkervirksomheder, der udfører mindre entrepriser, dvs. opgaver på under 50.000 kr., skal udarbejde et klimaregnskab, hvis de fortsat vil arbejde for Næstved Kommune 1. januar 2024.

  Undervisningsforløbet er en håndsrækning til de virksomheder, der ikke på anden vis har adgang til kompetencer inden for klimaregnskaber og en mulighed for at virksomhederne kan nå at implementere rutinerne i deres administrative arbejde, inden kravet træder i kraft i 2024.

  28 deltagervirksomheder

  28 af de virksomheder, der i 2022 har indgået kontrakter med Næstved Kommune, har taget imod tilbuddet om undervisningsforløbet. De deltager i undervisning i mindre hold, og modtager individuel vejledning.

  I forbindelse med forløbet er der udarbejdet en regnskabsskabelon, som virksomhederne får instruktion i at anvende til korrekt og fyldestgørende afrapportering.

  Virksomhederne har herefter helt frem til 31. december 2023, der er fristen for at aflevere klimaregnskabet til Næstved Kommune.

  Fakta om projektet

  Projektperiode

  Projektet løber i 2. halvår 2022 og 1. halvår 2023.

  Projektpartnere

  Ressource City gennemfører projektet i samarbejde med Center for Ejendomme i Næstved Kommune.

  Se Ressource Citys andre projekter