Gå til hovedindhold

Ressource City skaffer 1,7 mio kr til grøn omstilling i Næstved-virksomheder

8 virksomheder i Næstved Kommune har med hjælp fra Ressource City fået mere end 1,7 mio kr til at søsætte grønne forretningsideer.

21. sep. 2022
rasmus sørensen fra anlægsgartnerfirmaet heino vistisen står foran en lille firmalastbil

Anlægsgartnervirksomheden Heino Vistisen A/S er én af de virksomheder, der har fået rådgivning og tilskud til tiltag til grøn omstilling. Medejer Rasmus Sørensen er ikke i tvivl om, at det er takket være Ressource Citys mellemkomst, at virksomheden nu er kommet i gang med grøn omstilling. Foto: Heino Vistisen A/S

 • Læs op

Indhold

  Der er en opløftet stemning i Ressource City i denne tid. Måneders arbejde med at hjælpe virksomheder med at søge projektmidler har nemlig båret frugt, og inden for de seneste uger er tilsagnene om tilskud til grønne udviklingsinitiativer tikket ind til 8 Næstved-virksomheder.

  I alt mere end 1,7 mio kroner kommer de næstvedske virksomheder i hænde. Størstedelen af pengene, godt 1,3 mio kr, kommer til at gå direkte til virksomhedernes investering i nyt udstyr og maskiner. Udstyret understøtter direkte nye, grønne forretningskoncepter i den enkelte virksomhed.

  Derudover får en del af virksomhederne penge til specialiseret og individualiseret rådgivning fra private rådgivningsvirksomheder til at komme videre med deres grønne udviklingsproces.

  ”Vi er rigtig glade for at ansøgningerne er blevet imødekommet, så virksomhederne har mulighed for at komme længere med deres grønne omstilling. Det er godt for den enkelte virksomhed, og det er endnu et skridt fremad for hele den grønne omstilling i Næstved Kommune”, siger daglig leder i Ressource City Michael Elgaard.

  Hårdt arbejde

  Det er gennem to EU-finansierede grønne erhvervsudviklingsprojekter, at pengene er kommet. Ressource City, der er projektpartner i de to projekter, har rekrutteret virksomhederne til at deltage i projekterne, og har efterfølgende været kontaktled ind i projekterne.

  Som en del af kontaktrollen har Ressource City hjulpet virksomhederne med at afklare, hvor der er relevant, grønt udviklingspotentiale i virksomhederne, og har efterfølgende hjulpet med ansøgningsprocessen.

  Michael Elgaard fortæller, at det også kræver en god indsats med en portion timer fra den enkelte virksomhed at få de rammer på plads, der gør det relevant at søge tilskudsmidlerne.

  ”Alle virksomhederne har knoklet hårdt på med arbejdet med at skabe grøn udvikling og få justeret deres ansøgninger til, også selvom de har nok at se til i deres almindelige daglige drift. Så stor ros til dem for deres vedholdenhed og engagement”, siger Michael Elgaard.

  Støtte til anlægsgartner

  Anlægsgartnervirksomheden Heino Vistisen A/S er én af de virksomheder, der har fået rådgivning og tilskud gennem et af projekterne. Deltagelsen i projektet har været afgørende for, at virksomheden nu er hoppet med på den grønne omstilling. Det fortæller medejer Rasmus Sørensen, der ikke er i tvivl om, at det er takket være Ressource Citys mellemkomst, at virksomheden nu er kommet afsted på den grønne rejse.

  ”Hvis ikke Ressource City havde kontaktet os, havde vi aldrig vidst, at projektet eksisterede, og så var vi ikke kommet med i denne omgang. Vi har fra tid til anden talt om, at vi gerne ville i gang med den grønne omstilling, så da vi blev kontaktet, hoppede vi med. Ellers havde vi ikke gjort det. Det økonomiske aspekt fra projektet har haft en stor betydning. Men også det, at der var nogen til at holde os i hånden i forhold til at screene virksomheden og vise forretningsmuligheder”, fortæller han.

  Det er en rådgivende ingeniørvirksomhed, der har screenet Heino Vistisen og har identificeret både forbedringsmuligheder – lige fra køleskabet i frokoststuen til valg af maskiner – og har udpeget klimavenlige forretningsområder.

  Anlægsgartnervirksomheden har desuden fået tilskud til anskaffelse af en stor, hybrid plæneklipper, der drives af en kombination af strøm og diesel, som man fx kender fra biler, og nye robotplæneklippere, der skal ud at stå fast hos nogle af kunderne i stedet for at bruge og transportere en stor maskine.

  Nye klimavenlige forretningsområder

  Med de nye, mere CO2-venlige løsninger vil Heino Vistisen kunne tilbyde kunderne anlægsgartnerydelser, der er klimavenlige.

  ”I vores branche er det kun de helt store virksomheder, der arbejder med grøn omstilling. Der er ikke mange af vores størrelse, der tilbyder ydelser, der er baseret på CO2-venlige løsninger. Men vi kan se på de kunder, vi har, at man stiller større og større krav til det. Lige nu er det mest i Hovedstadsområdet, men jeg er ikke i tvivl om, at det kommer her til Næstved og resten af Sjælland, og så er vi rigtig glade for, at vi er på forkant”, siger Rasmus Sørensen.

  Samtidig er virksomheden også, i samarbejde med rådgiverne, i gang med at udvikle nye forretningsområder som henvender sig til kunder, der gerne vil have fokus på den grønne omstilling og CO2-reduktion på deres grønne områder.

  “For os er det vigtigt at kunne tilbyde det, som vores kunder efterspørger, og her kommer vi ikke udenom den grønne omstilling herunder et stigende fokus på at reducere CO2-udledningen. Vores kunders efterspørgsel er helt i tråd med vores eget fokus i fremtiden. Vi har et håb om, at det faktisk bliver en win/win situation hvor vi både skaber værdi for kunderne og os selv”, siger Rasmus Sørensen