Gå til hovedindhold

Ressource City opruster den nære kontakt med lokale virksomheder

En ny strategi sikrer, at Ressource City de kommende år i endnu højere grad kan møde lokale virksomheder 1 til 1 og hjælpe dem med grøn omstilling.

21. feb. 2023
Nærbillede af to personers torsoer. Personerne, der er klædt i blå skjorter, sidder ved et bord, og den ene peger med en kuglepen på nogle grafer på et stykke papir, hun holder. Den anden person har foldede hænder.
 • Læs op

Indhold

  Flere Næstvedvirksomheder vil de kommende år have mulighed for at få hjælp og vejledning om grøn omstilling og cirkulær økonomi hos Ressource City.

  Klima-, Miljø- og Friluftsturismeudvalget i Næstved Kommune vedtog for nylig en ny strategi og handleplan for Ressource City.

  Strategien, der løber fra 2023 til 2026, prioriterer i høj grad de virksomhedsrettede aktiviteter, for derigennem at følge med virksomhedernes stigende efterspørgsel efter hjælp til den grønne omstilling.

  Møder virksomhederne 1 til 1

  Med den nye strategi vil Ressource City i højere grad end tidligere kunne møde Næstveds virksomheder 1 til 1, og styrke deres kompetencer til at håndtere fremtidens grønne og cirkulære krav og muligheder.

  Noget, der i stigende grad er behov for i en virkelighed, hvor virksomhederne er presset fra mange kanter med både en global energi- og forsyningskrise, stigende krav til CO2- registrering i klimaregnskab, udsigt til flere CO2-afgifter samt krav om øget genanvendelse. Det fortæller daglig leder i Ressource City, Michael Elgaard.

  ”Vi oplever, at virksomhederne i dag mere end nogen sinde spørger efter løsninger og muligheder inden for den grønne omstilling”, siger han.

  Fokus på ressourcer og affald

  Optimering af virksomhedernes ressource- og energiforbrug, affaldsmængder og CO2-udledninger er som altid omdrejningspunktet for Ressource Citys arbejde.

  I 2023 vil 30 virksomheder have mulighed for at deltage i forløb, hvor de for eksempel kan få udført en affaldsscreening, få sparring om mulighederne for øget cirkulær økonomi og få vejledning om tilskud og projekter.

  Som noget nyt har Ressource City i 2023 et særligt fagligt fokus på erhvervsaffald. Målet er at hjælpe virksomhederne med at etablere affaldssortering, så affaldet kan genbruges direkte eller genanvendes med mindst mulig forarbejdning. Desuden skal fokuset styrke virksomhedernes kompertencer til at identificere forretningsmuligheder i affaldet.

  Stærkt udgangspunkt for grøn omstilling

  Ressource City vil fortsat være centrum for faglige arrangementer og andre fælles aktiviteter, der bidrager til virksomhedernes kompetenceudvikling.

  Også den indsats, som Ressource City gennem en del år har lagt i at matche virksomheder med relevante samarbejdspartnere med henblik på at etablere nye, cirkulære samarbejder, vil fortsætte. Den øgede nærhed til virksomhederne i nye strategi åbner op for endnu flere muligheder også på dette område.

  ”Med den nye strategi har Ressource City et rigtig stærkt udgangspunkt for at arbejde målrettet med at fremme den grønne omstilling og den cirkulære økonomi hos virksomhederne i Næstved Kommune”, siger han.