Gå til hovedindhold
Nyheder

Ressource City hjælper lokale virksomheder i Projekt Grøn Cirkulær Omstilling

Næstved-virksomheder, som ønsker hjælp til at implementere grønne og cirkulære forretningsmodeller gennem projektet Grøn Cirkulær Omstilling, behøver nu ikke længere at kigge udenfor kommunegrænsen, for at få hjælp. Ressource City er gået med i projektet, og vil stå for forløb med lokale virksomheder.

18. feb. 2022
En række mennesker sidder med armene lænet ind over et brunt plankebord fra to sider
 • Læs op

Indhold

  Nu kan virksomheder i Næstved, som ønsker at få hjælp til grøn omstilling gennem projektet GCO (Grøn Cirkulær Omstilling), få lokal hjælp fra Ressource City. Ressource City er gået med i projektet, og vil følge Næstved-virksomheder gennem hele forløbet.

  GCO er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder.

  Projektet skal hjælpe over 450 virksomheder med at udvikle deres forretning i en mere bæredygtig og cirkulær retning.

  Kører lokale virksomhedsforløb

  Ressource City deltager som lokal videnspartner for GCO i Næstved Kommune og skal køre virksomhedsforløb for Næstved-virksomheder i samarbejde med Erhvervshus Sjælland.

  Det betyder, at Ressource City bliver sparringspartner for virksomheder fra Næstved gennem hele forløbet.

  Med sin viden om grønt iværksætteri og grøn omstilling skal Ressource City hjælpe virksomhederne med at udvikle produkter eller services i samarbejde med en relevant, privat rådgiver efter virksomhedens eget ønske.

  Skaber overskueligt forløb for virksomheden

  Daglig leder i Ressource City, Michael Elgaard, glæder sig over, at Ressource City nu kan stille sit netværk og sin viden til rådighed for lokale deltagervirksomheder.

  Han fortæller, at det er vigtigt for deltagervirksomheder med en lokalt forankret videnspartner i projektet.

  ”Når en virksomhed deltager i et projekt, kan det betyde berøringsflade med flere forskellige aktører, så der kan være flere parter, man skal forholde sig til. Når Ressource City står for virksomhedsforløb og sparring, kan vi gøre processen så overskuelig for virksomheden som muligt”, siger han.

  Omstilling til cirkulær forretning

  Målgruppen i GCO er små og mellemstore virksomheder, som omstiller sig fra lineær til cirkulær forretning. Det kan være ved f.eks. at designe, producere eller sælge produkter som:

  • holder længere
  • er lette at reparere og renovere
  • kan skilles ad, så materialer kan genanvendes
  • lejes ud i stedet for at blive solgt
  • består af organiske/fornybare materialer

  Alle virksomheder, som bliver godkendt til et forløb i Grøn Cirkulær Omstilling, får udviklet en grøn cirkulær forretningsmodel med hjælp og støtte fra branchekyndige rådgivere gennem enten individuel rådgivning, kollektive forløb eller korte intensive forløb.

  Projektet varer fra 2019 til 2022. Forløb opstarter løbende gennem perioden.