Gå til hovedindhold

Projektbevilling muliggør grøn iværksætteruddannelse i Næstved

Projektet ”Sammen skaber vi grønne iværksættere” har fået tildelt en bevilling på lige knap 1 mio kr. fra Undervisningsministeriet til at lave uddannelsesforløb på to ungdomsuddannelser i Næstved. Projektet er et samarbejde mellem Ressource City, Næstved Gymnasium og HF, EUC Sjælland – HTX Næstved og Remisen Næstved.

20. dec. 2021
Seks glade unge i muntre farver med meget rødt står og sidder bag et bord, og kigger på en computerskærm foran dem
 • Læs op

Indhold

  ”Sammen skaber vi grønne iværksættere” er titlen på et projekt, som Ressource City sammen med Næstved Gymnasium og HF, EUC Sjælland – HTX Næstved og Remisen Næstved netop har fået tildelt projektmidler til at føre ud i livet.
  Og projektet går netop ud på, at de fire parter sammen skaber et uddannelsesforløb om grønt iværksætteri til elever på de to ungdomsuddannelser. Projektet skal efter planen løbe i perioden 1. januar 2022 – 30. juni 2023.

  Skal gribe grønne iværksættertalenter

  Med en projektbevilling på knap 1 mio kr fra Undervisningsministeriet skal de fire lokale parter sammensætte et talentforløb, der skal inspirere og gøre elever på både Stx, Hf og Htx og eux opmærksomme på, at grønt iværksætteri er en mulighed. Tanken er, at eleverne arbejder sammen på tværs af ungdomsuddannelser med det mål at blive grønne iværksættere.
  Projektpartnerne håber på at gribe de elever, som allerede på et tidligt tidspunkt i deres liv er klar til under de rette rammebetingelser at omsætte deres grønne iværksætter-ideer til handlinger.

  Det er ikke alle kan blive grønne iværksættere. Det både kræver en god idé og stor udholdenhed at få et cvr. nummer og realisere drømmen om en bæredygtig virksomhed. Men med projektet vil projektpartnerne sikre, at alle bliver bevidste om behovet for grønt iværksætteri i Danmark.

  Understøtter Ressource Citys strategi

  Ressource City skal med sin viden om cirkulær økonomi og sit virksomhedsnetværk være med til at drive talentforløbet sammen med Remisen Næstved, der rummer et inkubatormiljø for iværksætteri.
  Det er en del af Ressource Citys strategi at understøtte fremtidens grønne arbejdsmarked med grønne initiativer i uddannelsessektoren, fortæller daglig leder i Ressource City, Michael Elgaard.

  “Vi glæder os til at være med til at hjælpe lokale unge til at blive opmærksomme på de karrieremuligheder der er lokalt og de lokale virksomheder bliver opmærksomme på de unges kompetencer og potentiale. Med dette projekt kan vi virkelig være med til at styrke det fremtidige grønne iværksætteri i Næstved Kommune og i regionen”, siger Michael Elgaard.

  Ressource City stiller sit grønne netværk til rådighed for de deltagende elever i form virksomheds-udfordringer, sparring, match making mellem elever og virksomheder.