Gå til hovedindhold

Pilotprojekt giver virksomheder i Næstved en hånd med den grønne omstilling

Nyt pilotprojekt i Næstved Kommune hjælper virksomheder med ekstra ressourcer og konkret sparring til arbejdet med grøn omstilling. Samtidig får ledige med en videregående uddannelse mulighed for at skrive relevant joberfaring på cv’et. Ressource City er videnspartner.

27. maj 2021
Tre medarbejdere sidder på række bag skriveborde og computerskærme
 • Læs op

Indhold

  Virksomheder i Næstved Kommune, der ønsker at arbejde med grøn omstilling, kan nu få hjælp fra en ressourceagent til at finde konkrete muligheder for at komme i gang.

  Med det nye pilotprojekt Ressourceagenter kan en virksomhed blive matchet med en ledig med en relevant videregående uddannelse. I løbet af et fire ugers praktikforløb screener ressourceagenten virksomheden for muligheder for grøn omstilling og kommer med bud på, hvordan grøn omstilling kan integreres med virksomhedens forretning.

  Efter praktikperioden vil der være mulighed for at ansætte ressourceagenten – i første omgang – med løntilskud, så ressourceagenten kan hjælpe med at implementere de grønne tiltag i virksomheden.

  Samarbejde om nye grønne arbejdspladser

  Pilotprojekt Ressourceagenter skal understøtte Næstved Kommunes erhvervsstrategi ved at skabe mulighed for nye, grønne arbejdspladser og ved at skabe forbindelse mellem interesserede virksomheder og højtuddannede ledige med relevante uddannelser.

  Projektet er et samarbejde mellem Center for Arbejdsmarked i Næstved Kommune og Ressource City.

  ”Vi har den faglige viden om grøn omstilling i praksis og gode virksomhedskontakter i Næstved og Center for Arbejdsmarked har ekspertisen omkring job, så vi har to forskellige indgange ind i det, der supplerer hinanden rigtig godt,” siger daglig leder af Ressource City og videnspartner i pilotprojektet, Michael Elgaard.

  God opbakning fra virksomheder og ledige

  De første ressourceagenter er matchet op med virksomheder og et forløb er allerede gennemført. Virksomhedskonsulent og leder af pilotprojektet Kirsten Høeg Jensen fra Center for Arbejdsmarked fortæller, at der generelt er stor interesse for pilotprojektet i Næstved.

  ”Jeg har talt med mange virksomheder og kandidater. De har taget rigtig positivt imod det, fordi det giver mening. Den grønne omstilling er oppe i tiden. Med en ressourceagent bliver virksomheden hjulpet i gang med at gøre sig klar til den grønne omstilling og de stigende krav og forventninger fra kunder og det omgivende samfund. Og den ledige kandidat oplever, at det at komme ud og gøre en forskel, kan give et ekstra puf til at komme i job,” siger Kirsten Høeg Jensen.

  Pilotprojektet løber nogle måneder endnu, og der er planlagt en ny praktikrunde i oktober. Interesserede virksomheder har stadig mulighed for at deltage.