Gå til hovedindhold

Mød LS Control

LS Control i Herlufmagle har siden 2023 været en del af Ressource Citys Advisory Board. Her fortæller adm. direktør Per Nielsen om virksomhedens bevæggrunde for at arbejde med grøn omstilling og nu også CSRD-rapportering.

19. mar. 2024

Ledergruppen hos LS Control. Fra venstre ses: Per Nielsen (adm. direktør), Stig Petersen (salgs- og marketingdirektør), Jens-Erik Hegelund (produktions- og kvalitetsdirektør), og Martin Jensen (udviklingsdirektør). Foto: LS Control

  • Læs op

Indhold

    Hvem er LS Control?

    "LS Control blev etableret i 1969. Vi er i dag mere end 50 medarbejdere fordelt på produktion, administration og udvikling. Hos LS Control udvikler og producerer vi elektronik-, software- og Internet of Things (IoT)-løsninger og apps for en lang række producenter. Det er for eksempel producenter af varmepumper, ventilation og boligopvarmning, men også inden for udstyr til laboratorier og fødevarefremstilling. Kendetegnende for vores kunder er, at de laver produkter, der forventes at have en lang levetid. Og at de ofte har en direkte indvirkning på forbruget af vand, varme og ventilation. Derudover har vi et standardproduktprogram, som vi gennem grossister sælger til installatører, der arbejder inden for ventilation og varme." 

    LS Control beskæftiger flere end 50 medarbejdere, der på virksomheden i Herlufmagle udvikler og producerer elektronik-, software- og Internet of Things (IoT)-løsninger og apps for en lang række producenter af blandt andet varmepumper, ventilation og boligopvarmning. Foto: LS Control

    Hvor længe har I arbejdet med grøn omstilling og hvorfor? 

    "Grøn omstilling har egentligt ligget i vores kundeopgaver i mange år, bl.a. fordi varmepumper og ventilationsanlæg er energimærkede. I de seneste år har vi også arbejdet med vores eget energiforbrug. Senest har vi opsat et 50kW solcelleanlæg. Desuden har vi for nyligt lavet et scope 1-3 energiregnskab – med alle de fejl og mangler det stadigt indebærer. Det kan være vanskeligt at skaffe alle data - især fra leverandørerne. Men nu kender vi processen, og den vil blive forfinet i de kommende år. Vi kan også allerede nu se, hvor vi kan gøre noget, og hvilke områder der har stor betydning – og det er på råvaresiden.  
    Vi blev ISO 14001 certificeret for to år siden, og i det arbejde sætter vi også interne miljømål."

    Hvordan har jeres arbejde med grøn omstilling udviklet sig over tid?

    "I løbet af de sidste to år er grøn omstilling i højere grad blevet et emne, som vi taler direkte med kunderne om i forhold til deres valg af løsninger. Vi prøver at gøre vores til at tænke i smarte løsninger. Det kan f.eks. være i forhold til at den elektronik, vi leverer, nemt kan serviceres og skilles ad igen. Men egentligt har det altid været en del af vores DNA at udvikle produkter, der hjælper med at spare på energien. 

    De senere år er der også helt klart kommet flere krav til fremskaffelse af dokumentation, da vores kunder arbejder med ESG. Så dokumentation fylder mere, både fordi vi selv gerne vil, og fordi vi skal imødekomme kundernes stigende krav/ønske om dokumentation til deres ESG-arbejde. Dermed er det nu også blevet et salgsparameter."

    LS Control har for nyligt etableret et 50kW solcelleanlæg på taget af produktionshallerne. Foto: LS Control.

    Hvad er jeres næste milepæl i forhold til grøn omstilling?

    "I slutningen af 2023 blev vi opkøbt af svenske Nibe Industrier AB, der er en børsnoteret koncern. Vi skal derfor lave CSRD-rapportering, og der stilles mål i forhold til energioptimering og grøn omstilling. Det er dog et område, som vi allerede tog de første skridt hen imod for to-tre år siden. Det var en opgave, som bestyrelsen også sluttede op om, så det har haft et bredt fundament i ledelsen. Vi arbejdede indledningsvist selv med at skabe struktur på vores arbejde, men fandt for halvandet år siden ud af, at de underliggende ESR-standarder, hvor miljø også er en væsentlig del, kunne være en god paraply for netop vores tanker og arbejde. Den næste milepæl er at få indarbejdet rapporteringsrutiner, både i forhold til vores klimaregnskab (med alle 3 scopes) og i forhold til den CSRD-rapportering, vi er blevet en del af. Det er i hvert fald helt sikkert, at arbejdet med ESG og CSRD vil fortsætte."   

    Hvordan har I brugt Ressource City i forhold til at arbejde med grøn omstilling?

    "Ressource City har været med til at bringe temaerne på dagsordenen, og har haft en række interessante temadage, hvor vi har haft mulighed for at møde ligesindede med samme udfordringer." 

    Har du et par gode råd til andre Næstved-virksomheder, der gerne vil i gang?

    "Det er en stor opgave. Mine bedste råd er:

    • Del opgaven ned i opnåelige delmål. På den måde kan ses fremskridt og små succeser. 
    • Start ikke med ’alt eller intet’. Der er meget, der skal læres, og sådan vil det være i al fremtid, så alloker tid til det en gang imellem og bliv løbende klogere på opgaven, og hvad der er relevant for netop den type virksomhed, man er. 
    • Gør brug af de gratis tilbud, der er i form af webinarer, temadage, netværk mv. for at indsamle viden og blive klogere på begreber, krav, frivillige standarder og meget mere. Om muligt så deltag i de forskellige ’Klimaklar’-forløb i DI. Vi har deltaget i Klimaklar Produktionsvirksomhed, som har været et meget hands-on forløb.
    • Søg evt. også nogle af de SMV-puljer, der findes til at understøtte den grønne omstilling i SMV’er."

    Tak til Per Nielsen for at stille op til interview.