Gå til hovedindhold
Webinar

Grønne samarbejder

Cirkulære værdikæder og forretningsmodeller i praksis

Grønne samarbejder skaber cirkulære virksomheder

Relationer og samarbejde vægter højt på den grønne dagsorden – også i Ressource City. Derfor inviterer vi til webinaret Grønne Samarbejder – Cirkulære værdikæder og forretningsmodeller i praksis onsdag den 25. november 2020, klokken 14.00 – 16.00.

Alle virksomheder, uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og aktører m.fl. har relationer til kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere. Disse relationer kan være gode udgangspunkter for grønne samarbejder og muligvis nye cirkulære værdikæder og forretningsmodeller.

Ressource City ser frem til at præsentere syv oplægsholdere, som med praktiske eksempler vil inspirere deltagerne til det videre arbejde med den grønne omstilling.

Til webinaret kan du og din virksomhed få indblik i, hvordan man kan arbejde med den grønne omstilling i praksis.

Vil du vide mere om cirkulære samarbejder?

Erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, Niels Bay Christensen fortæller om værdikæder – og sætter os ind i, hvordan udtjente olieplatforme fra Nordsøen genanvendes. Efterfølgende fortæller projektleder i Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling, Anette Moss om PlusByg, der sørger for at byggeriets affald og restmaterialer kan bruges på ny. Restprodukter skal vi høre mere om fra sekretariatschef Lisbeth Randers fra Kalundborg Symbiose, som fortæller om hvordan sådanne rester kan skabe nye virksomheder.

Vi skal også høre Anders Møller, indehaver af Anlægsgartner MøllerLøkkegaard A/S, fortælle om projektet Fremtidens Gårdhave, som er et byfornyelsesprojekt i Københavnder indebærer affaldsminimering og CO2-reduktioner, og samtidig sikrer mod fremtidige klimaforandringer.

Søren Bjerregaard Pedersen, CEO i Hydrogen Valley, fortæller om Power-to-X, som er en af de innovative teknologier, der kan sikre et energisystem baseret på vedvarende energikilder. Det offentlige er også en vigtig brik i den grønne dagsorden, hvilket PhD-fellow Sönnich Dahl Sönnichsen fra Institut for Afsætningsøkonomi, CBS, vil sætte os ind i med oplægget “Offentlige grønne indkøb og cirkulære værdikæder”.

Vi skal selvfølgelig også høre om Næstved Kommunes og Ressource Citys best-practice eksempel på cirkulær økonomi, nemlig Glasklyngen i Næstved ved fabrikschef Jesper Blicher-Nordkvist, Reiling Glasrecycling.

Moderator er direktør Sven Koefoed-Hansen, Næstved Kommune.

Tilmeld dig allerede nu

Deltagelse er gratis, og der er tilmeldingsfrist mandag den 23. november 2020. Tilmeld dig her.

Webinaret foregår i Microsoft Teams. Oplevelsen er bedst, hvis du downloader Microsoft Teams-applikationen. Denne mulighed kommer frem, når du trykker på linket til mødet, hvor du kan downloade og installere Microsoft Teams. Teams-app’en kan også downloades og installeres her. Vi gør opmærksom på, at det muligvis er nødvendigt at downloade Microsoft Teams-appen, hvis du deltager i webinaret via din telefon eller tablet.

Vær opmærksom på, at hvis I er flere fra samme virksomhed eller organisation, der deltager i webinaret, skal I tilmelde jer enkeltvis.

Dagens program

Klokken 14.00
VELKOMST
Sven Koefoed-Hansen, moderator og direktør i Næstved Kommune

Klokken 14.05
VÆRDIKÆDER GENERELT OG GENANVENDELSE AF UDTJENTE OLIEPLATFORME FRA NORDSØEN
Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord

Klokken 14.20
PLUSBYG – PÅ VEJ MOD EN CIRKULÆR VÆRDIKÆDE I BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN
Anette Moss, projektleder i Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling i Ressource City, Næstved Kommune

Klokken 14.35
NÅR RESTPRODUKTER SKABER NYE VIRKSOMHEDER: KALUNDBORG BIOENERGI SOM CASE PÅ SYMBIOSESAMARBEJDE
Lisbeth Randers, sekretariatschef i Kalundborg Symbiose

Klokken 14.50
PROJEKT FREMTIDENS GÅRDHAVE
Anders Møller, indehaver af Anlægsgartner Møller Løkkegaard A/S

Klokken 15.05
KORT PAUSE

Klokken 15.10
POWER-TO-X – DEN CENTRALE BYGGEKLODS I DEN GRØNNE OMSTILLING
Søren Bjerregaard Pedersen, CEO i Hydrogen Valley

Klokken 15.25
OFFENTLIGE GRØNNE INDKØB OG CIRKULÆRE VÆRDIKÆDER
Sönnich Dahl Sönnichsen, PhD-fellow i Institut for Afsætningsøkonomi, Copenhagen Business School (CBS)

Klokken 15.40
GLASKLYNGEN I NÆSTVED
Jesper Blicher-Nordkvist, fabrikschef i Reiling GlasRecycling

Klokken 15.55
AFRUNDING
Sven Koefoed-Hansen, moderator og direktør i Næstved Kommune