Gå til hovedindhold
Arrangement

Grøn Vækst for Ressource City-netværket

I det tidlige efterår 2018 afholder Ressource City et arrangement for vores netværk, hvor vi får mulighed for at inspirere og erfaringsdele.

I det tidlige efterår 2018 afholder Ressource City et arrangement for vores netværk, hvor vi får mulighed for at inspirere og erfaringsdele. Vi har inviteret centerleder Per Møller fra Dansk SymbioseCenter til at holde et oplæg, hvor han vil fortælle om den succesfulde industrielle symbiose mellem en række virksomheder i Kalundborg, der har skabt grøn vækst, jobs og ressourcebesparelser.

Dansk SymbioseCenter baner vejen for industrielle symbioser som en del af cirkulær økonomi. et giver en styrket konkurrenceevne for virksomhederne, da en industriel symbiose er en del af cirkulær økonomi, som ifølge Ellen MacArther Foundation kan skabe 10.000 nye arbejdspladser og en stigning i BNP på op til 1,4 procent alene i Danmark. De industrielle symbioser gør samtidig vækst mulig uden tilsvarende øget ressourcetræk, miljø- og klimapåvirkning.

Vejen mod et 100% genanvendeligt og åndbart murværk

Vi har også inviteret Rasmus Møller Bentzen fra Ropox og Rasmus Jørgensen fra KALK til at holde oplæg omkring virksomhedernes erfaringer med cirkulær økonomi. Begge virksomheder oplever succes ved at have fokus på bæredygtighed.

KALK har siden 1976 produceret og kalkprodukter af høj kvalitet. Med adresse i Store Heddinge på Stevns er det oplagt at tage udgangspunkt i et naturprodukt som kalk, nu når Stevns’ undergrund består af kalk og kridt. KALK har et stort fokus på bæredygtighed, og har derfor sat gang i flere tiltag ved at afdække naturgasforbruget og bionaturgascertificater. Alle kalkprodukterne er Cradle to cradle-certificerede, og KALK er derfor på vej mod et 100% genanvendeligt og åndbart murværk.

ROPOX skaber bedre livskvalitet

Med et ønske om at skabe bedre livskvalitet for mennesker med nedsat funktionsevne, blev Ropox skabt i 1962. For at skabe en lettere hverdag, og samtidig give højere livskvalitet og øget selvværd, giver Ropox‘ produktion af hjælpemidler og møbler handicappede friheden til trygt at klare sig selv. Ropox er af den overbevisning at de som en produktionsvirksomhed har en væsentlig rolle i forbedringen af miljøet. Derfor forholder de sig aktivt til branchens miljøproblemer og imødekommer samtidigt fremtidens miljøkrav gennem kontinuerlige optimeringer.

Networking på Maglemølle

Hvad er et netværksmøde uden networking? Til arrangementet vil vi nedsætte delnetværk inden for cirkulær økonomi og for udvalgte brancher, så du og din virksomhed eller organisation kan få inspiration og erfaring fra andre. Efterfølgende vil der være fri mulighed for at networke med hele netværket over en kop kaffe.

Du kan finde alle aktørerne i Ressource City-netværket her, og allerede nu skabe dig et overblik!